• banner
  • 9 шкідливих комбінації продуктів, яких ви повинні уникати

    Насправді, здоров’я – це не те місце, де можна допускати пустощі та жарти. Сьогодні вже багато людей стурбовані проблемою корисної їжі (її ще називають «чистою») та здорового харчування, багато що про вже чули та знають, і намагаються наслідувати ці принципи. Якщо ви заглянули в цю статтю, скоріш за все знаєте їх і ви, і тема вас цікавить.

    Але чи знайомі вам «табу» в харчуванні – комбінації продуктів, які наносять спершу, можливо, непомітний, але в підсумку (внаслідок накопичуваного ефекту), дуже шкідливий вплив на ваш організм?

    Вірогідніше, що ні, адже про це почали говорити зовсім віднедавна.
    Отже, знайомимо вас із цим списком:

    1. Фрукти з їжею або після неї.

    9-bad-food-combinations-1

    Чому? Тому що фрукти дуже швидко та легко проходять шлунок, перетворюються у ньому в кашку, і тільки потім починають всмоктуватись в організм у кишечнику. Коли фрукти потрапляють в організм разом з зерновими, м’ясом або сухофруктами – вони можуть залишитися в травному тракті занадто довго і тоді починають бродити. Це може привести до пошкодження стінок вашого кишечника, і стати причиною гастриту, а з часом навіть виразки.

    2. Білок тваринного походження і крохмаль.

    9-bad-food-combinations-2

    Чому? За словами Тари Алдар (провідного спеціаліста з здорового харчування і експерта з природного очищення організму), одночасне споживання тваринних білків і вуглеводів може звести нанівець цінність кожного з цих елементів. Для їх перетравлення необхідні різні травні ферменти. Коли вони в один момент стикаються в організмі, це може викликати надмірне газоутворення, дискомфорт у шляхах травної системи і метеоризми. Майте це на увазі наступного разу, коли обиратимете гарнір до тушкованого м’яса!

    3. Лайми і ліки від кашлю.

    9-bad-food-combinations-3

    Чому? За даними журналу Men’s Health, лайм може пригнічувати або блокувати холестерин, завдяки наявності у ньому ферментів, які відповідають за рівень його зниження. Переважна більшість відомих препаратів від кашлю містять активну речовину декстрометорфан, яка може накопичуватися у вашому потоці крові, якщо ви не приймаєте додаткових мір для його зниження, а це може збільшити небажані побічні ефекти від ліків. Доктор наук, фармацевт Мері Еллен Гуліксон (Mary Ellen Gullickson Ph.D.) каже, що ці побічні ефекти можуть включати в себе галюцинації і безсоння, тому ми пропонуємо вам уникати поєднання соку лайма, і вживання ліків від кашлю. До речі, це може стосуватись і лимону.

    4. Вуглеводний крохмаль і помідори.

    9-bad-food-combinations-4

    Чому? Кислота, що міститься в томатах, може викликати проблеми при їх одночасному вживанні з вуглеводним крохмалем. Він міститься у рисі та топінамбурі. Така комбінація підвищує ризик виникнення розладу шлунку, гастриту і інших проблем з травленням. Також спостерігається, що після одночасного вживання цих двох груп продуктів, може наступати миттєва несподівана втома, що теж може завдати несподіваного дискомфорту в житті, особливо, коли попереду вас очікує, до прикладу, далека дорога чи виступ перед людьми.

    5. Фрукти і йогурт.

    9-bad-food-combinations-5

    Чому? Комбінування фруктів і молочних продуктів можуть призвести до посилення великої кількості проблем – якщо ви страждаєте від набряку і блокування носових пазух, маєте застуду і знаходитесь на стадії загострення будь-якого виду алергії, вживання у цей період фруктів у поєднання з йогуртом може різко загострити цю проблему. Не очікували такого? А виявляється ось так! Кращим варіантом у цей період, буде вживання натурального грецького йогурту без добавок. А фрукти перенесіть на другий прийом їжі через 2-2,5 години. До речі, така принцип вживання цих двох типів продуктів взагалі буде корисним для вашого здоров’я, тому про фруктові салати доведеться забути.

    6. Швидкі сніданки (зернові пластівці, кільця, подушечки) і молоко.

    9-bad-food-combinations-6

    Чому? Для багатьох з нас читати таке буде шоком, адже вживання цих зернових і молока є основним продуктом харчування багатьох дієт по всьому світу. Іншими словами, пластівці з молоком можна назвати синонімом слову «сніданок». Та справа ось у чому: обидві ці групи містять швидко переварюванні вуглеводи, які призводять організм в стан стресу, обидва викликають різкий підйом цукру в крові, що як наслідок сприяє появі через який час посиленого відчуття втоми. Також часто, сподіваючись на те, що ви вживаєте здоровий тип продуктів, ви з’їдаєте їх понад норму (здорове харчування ж, то чому б ні?), і тоді цей вплив ще більше зростає. Таким чином, замість корисного ефекту на організм, ви занурюєте у нього повільну руйнівну бомбу, яка з часом призводить ваш організм до хронічного відчуття втоми і стресу. І ви точно не будете розуміти, що їх причиною стали ваші ранкові сніданки у вигляді пластівців з молоком.

    7. Вино і пудинг.

    9-bad-food-combinations-7

    Чому? Неприємна інформація для тих, хто має пристрасть до солодкого – це чудове комбо може завдати шкоди вашим нутрощам. Алкоголь впливає на рівень цукру в крові і збільшує вироблення інсуліну, тому додаткова висока кількість цукру в десертах миттєво буде перетворюватись ваших організмом у жир і призведе до нездорового збільшення ваги. Для кращої альтернативи, споживайте разом з вином продукти з низьким глікемічним індексом, наприклад такі, які містять клітковину.

    8. Бургери і картопля фрі.

    9-bad-food-combinations-8

    Чому? Це зручний прийом їжі, швидкий і мало затратний, але дуже нездоровий, щоб не сказати більше. На приготування бургерів йде висока кількість жирів, консервантів і інших хімічних речовин, комбінація яких в природі утворює таку річ, як деревне вугілля! Все це до того ж потім поєднується з цукром в картоплі фрі (так, його там повно), створюючи цитокіни, що можуть викликати запальні процеси в організмі і прискорити процеси старіння. Одним словом, від тепер зі всіх сил уникайте комбінації цих двох продуктів у вашому раціоні!

    9. Кекси, торти, печиво і фруктові соки.

    9-bad-food-combinations-9

    Чому? Ця комбінація пропонує багато калорій і мало з точки зору харчування користі. Починаючи свій день з цієї їжі ви можете привести свій організм до несподіваного енергетичного краху (миттєвої втрати енергії і появи відчуття знесилення), що може зробити вас дратівливим і розконцентрованим. Причиною цього є зіткнення в організмі двох продуктів з високим вмістом цукру, а також додавання у цю комбінацію білку і клітковини.

    Звісно, клітковина і білок речовини корисні, але щоб ця користь дійсно збереглась, вживайте їх з правильними продуктами. Цукор для них – ворог №1.

    Список з нездорових комбінацій їжі можна продовжувати до нескінченності, але тепер, коли ви знаєте основи, ви на один крок ближчі до того, щоб стати більш здоровою людиною.

    Розум і тіло працюють в синергії, і якщо ви будете ставитися до них з повагою, вони будуть робити те ж саме для вас.

    За матеріалами healthypanda.net
    Перекладено та доповнено news.ua482.com.ua

    Інші популярні та цікаві статті:


    

    Про нас

    Інтернет-видання зорієнтоване на висвітлення надзвичайних історій з реального життя звичайних людей та братів наших менших.

    Ми працюємо для того, аби додавати вашому життю приємних та світлих емоцій, та надихати вас на добрі вчинки.

    Для розміщення реклами

    Телефони:
    068-105-00-50, 050-100-66-77
    E=mail:
    ua482.news@gmail.com

    Підписатись на розсилку