• banner
  • Найсмачніші заправки для салатів (6 рецептів)

    Зазвичай салати ми заправляємо майонезом, але заправок, насправді, існує величезна кількість. Пропонуємо рецепти 5-ти дуже смачних заправок для салатів, які зроблять ваші страви по-справжньому вишуканими:

     

    Класична салатна заправка

    5-salad-souse-1

    • 1/2 склянки оливкової олії
    • сік половини лимона
    • 1/2 ч. л. солі
    • 1/4 ч. л. свіжомеленого чорного перцю

    Приготування:
    У невеликій мисці за допомогою вилки або віночка збийте лимонний сік з сіллю і перцем. Продовжуючи збивати, влийте оливкове масло. До отриманої суміші можна додати за смаком трохи гірчиці.

    Заправляйте зелені та овочеві салати.


     

    Заправка з твердим сиром

    5-salad-souse-2

    • 3 ст. л. сметани
    • 5 ст. л. натурального йогурту
    • 50 г сиру пармезан або пекоріно
    • 2-3 філе анчоуса
    • 1 зубчик часнику
    • 2-3 ч. k. червоного або білого винного оцту
    • сіль, мелений чорний перець

    Приготування:
    Натріть сир на дрібній тертці. Часник очистіть і подрібніть разом з філе анчоуса. Розітріть сметану з йогуртом і сиром. З’єднайте з часником з анчоусами. Додайте за смаком оцет і перець. Можна додатково посолити, хоча заправка і так буде солоною від сиру і анчоусів.

    Заправляйте салати з макаронами, а також овочеві і салати з нейтральними сирами.


     

    Айолі

    5-salad-souse-3

     

    • 2 сирих жовтки
    • 4 зубчики часнику
    • 1 ст. л. оливкової олії
    • сік половини лимона
    • сіль, чорний перець

    Приготування:
    У глибокій мисці розітріть вінчиком натертий часник, жовтки, сіль, перець, лимонний сік, помішуйте тільки в одному напрямку. Не припиняючи помішувати, влийте олію – спочатку по краплях, потім тоненьким струменем, поки соус не перетвориться на емульсію.
    Щоб уникнути згортання соусу, масло і жовтки повинні бути однакової кімнатної температури. Якщо він все-таки згорнувся, додайте по краплях чайну ложку теплої води, збиваючи вже не надто енергійно.

    Заправляйте картопляні та м’ясні салати, салати з морепродуктами.


     

    Італійська заправка

    5-salad-souse-4

    • 2 ч. л. цукру
    • 2 ч. л. подрібненого свіжого майорану
    • 2 зубчики часнику
    • 50 мл червоного винного оцту
    • 125 мл оливкової олії
    • крупна сіль і мелений чорний перець
    • 1 ч. л. подрібненого свіжого орегано
    • 2 ч. л. сухої гірчиці
    • 0,5 ч. л. пластівців чилі
    • 25 г подрібненого свіжого базиліку

    Приготування:
    Часник розчавити пресом для часнику, змішати в мисці з цукром і гірчицею, додати по 1,5 ч. л. солі і перцю, пластівці чилі і оцет. У цю суміш повільно, рівномірним струменем вливати масло, постійно розмішуючи до отримання однорідної емульсії. Змішати з рубаними пряними травами, приправити сіллю і перцем за смаком.

    Можна зберігати в холодильнику в щільно закритому контейнері не довше 1 тижня.


     

    Французька заправка

    5-salad-souse-5

    • 1,5 ч. л. свіжовичавленого лимонного соку
    • 0,25 ч. л. насіння селери
    • 1,5 ч. л. цукру
    • 0,75 ч. л. меленої паприки
    • 2 ч. л. томатної пасти
    • перець мелений
    • 25 мл червоного винного оцту
    • 0,25 ч. л. крупної солі
    • 1 ч. л. сухої гірчиці
    • 0,5 склянки оливкової олії
    • 1 ч. л. подрібненого ріпчастої цибулі

    Приготування:
    У мисці змішати томатну пасту, цукор, цибулю, гірчицю, паприку, сіль і насіння селери. Приправити перцем. Змішати все з оцтом і лимонним соком. Повільно, безперервним струменем влити олію, постійно збиваючи, до отримання однорідної емульсії.

    Можна використовувати інший спосіб. Всі інгредієнти, крім масла, збити блендером до стану пюре. Не вимикаючи блендер, повільно, безперервним струменем влити олію. Збивати до отримання однорідної емульсії. Заправку слід використовувати відразу ж після приготування.

    Чудово підходить до салату ромен, огірків, червоної цибулі і редису.


     

    Песто

    5-salad-souse-6

    • 2 пучки зеленого базиліку
    • 100 г пеккорино чи пармезану
    • 5-6 ст. л. оливкової олії
    • 2-3 зубчики часнику
    • 50 г кедрових горішків чи горішків пінні
    • сіль до смаку

    Приготування:
    Обірвати з базиліку листя, помити (стебла базиліка жорсткі і не придатні для вживання в їжу). Якщо у вас є  ступка і дерев’яний товкач, розітріть листя в кашку. Якщо немає, скористайтесь кухонним блендером.
    У блендер складіть листя базиліку, очищену часточку часнику, кедрові горішки, додайте 1-2 щіпки солі. Подрібніть все до стану пюре. Додайте пармезан. Краще попередньо натерти його на тертку, щоб блендер подрібнив сир максимально рівномірно і тонко. Влийте оливкову олію. Ще раз подрібніть все. Повинно вийти досить густе пюре яскраво-зеленого кольору.
    Песто готовий.
    Крім заправок салатів, його можна намазувати на хліб або печиво, а можна на його основі зварити хороший овочевий суп або приготувати пасту.

    Приємного апетиту! Поділіться цими рецептами зі своїми друзями, нехай теж спробують приготувати ;)

    За матерілами cookook.ru

    Інші популярні та цікаві статті:


    

    Про нас

    Інтернет-видання зорієнтоване на висвітлення надзвичайних історій з реального життя звичайних людей та братів наших менших.

    Ми працюємо для того, аби додавати вашому життю приємних та світлих емоцій, та надихати вас на добрі вчинки.

    Для розміщення реклами

    Телефони:
    068-105-00-50, 050-100-66-77
    E=mail:
    ua482.news@gmail.com

    Підписатись на розсилку