• banner
  • П’ять продуктів, які категорично не можна розігрівати

    Дієтологи стверджують, що найкорисніше блюдо – це тільки що приготоване. Однак «свіже» приготування часто займає у господині 4-5 годин в день, через що часто хочеться приготувати один раз побільше і надовго, аби потім тільки швиденько розігрівати.

    ne-rozigreivaty-6

    Проте, не всі продукти можна розігрівати з безпекою для здоров’я. Агентство харчових стандартів Великобританії (FSA) пропонує подумати двічі перш ніж розігріти вже готові наступні страви:

    1. Картоплю

    Картопля – дуже поживний продукт, але тільки після приготування. В крайньому випадку з’їжте картоплю холодною, але тільки не розігрівайте. Свіжоприготовлена картопля містить велику кількість крохмалю, який надовго дає відчуття ситості. Якщо ж ви залишаєте картопляне блюдо в холодильнику або повторно розігріваєте, то крохмаль розпадається, а з ним і більшість поживних речовин, як містяться в картоплі, і ніякої користі від такої їжі вже немає.

    ne-rozigreivaty-5

    2. Селера і Ко

    Селеру, моркву і шпинат – продукти, які містять корисні для організму нітрати. Коли ми починаємо їх розігрівати, нітрати перетворюються на шкідливі для здоров’я нітрити. З цього висновок: зварили суп, відразу з’їли першим ділом селеру і моркву. У випадку, якщо суп ви все-таки плануєте розігрівати, то перед цим вийміть звідти селеру і моркву. Буряк також містить корисні нітрати і його також не можна розігрівати, але його можна їсти холодним. А от шпинат їжте взагалі тільки відразу після приготування.

    ne-rozigreivaty-4

    3. Яйця

    Взагалі-то важко уявити людину, яка буде розігрівати яйця. Але все ж… в жодному випадку цього робити не треба. Склад яєць змінюється під впливом високих температур, вони ніби «перероджуються» і починають виробляти токсини, які є небезпечними для організму.

    ne-rozigreivaty-3

    4. Гриби

    Свіжа страва з грибів духмяна і приваблива, але не варто намагатися її розігрівати. Гриби містять білки, структура яких при нагріванні змінюється. Якщо ви пробували розігрівати грибні страви, то помітили, що і смак у них змінюється. Грибні супи і різотто також краще з’їсти відразу після приготування.

     

    5. Курка

    Страви з курки – це майже гриби. При розігріві відбуваються схожі процеси зміни складу продукту. Правда, з куркою можливі послаблення цих негативних змін. Якщо дуже хочеться розігріти, можна це зробити на слабкому вогні і не поспішаючи. Але, насправді, простіше насвіжо приготувати, ніж томити курку при такому розігріванні, адже готується вона дуже швидко.

    ne-rozigreivaty-1

    Будьте обережні, бережіть своє здоров’я!

     

    За матеріалами lookbio.ru

    Інші популярні та цікаві статті:


    

    Про нас

    Інтернет-видання зорієнтоване на висвітлення надзвичайних історій з реального життя звичайних людей та братів наших менших.

    Ми працюємо для того, аби додавати вашому життю приємних та світлих емоцій, та надихати вас на добрі вчинки.

    Для розміщення реклами

    Телефони:
    068-105-00-50, 050-100-66-77
    E=mail:
    ua482.news@gmail.com

    Підписатись на розсилку