• banner
  • Шкідливість м’яса та ВООЗ | Cписок канцерогенів незабаром поповниться м’ясом

    Навряд чи це сподобається більшості українців, але 22.10.2015 ВООЗ (Всесвітня Організація Охорони Здоров’я) заявила про свій намір визнати шкідливість м’яса. Новина про це вийшла у великому британському інформаційному агентстві The Daily Mail. Офіційне включення м’яса в список канцерогенів повинно відбутися 26.10.2015.

    При цьому ВООЗ виділяє кілька видів м’яса:

    Оброблене м’ясо термін придатності, якого продовжили допомогою копчення, додавання хімії або соління. Приклади обробленого м’яса: шинка, бекон, салямі, переважна більшість ковбас і сосисок. Цей вид м’яса найбільш небезпечний і порівнюється по шкоді з миш’яком, алкоголем, сигаретами і азбестом.
    Червоне м’ясо – швидкопсувні страви з яловичини, свинини, баранини, в тому числі смажені. Птиця до цього виду м’яса не відноситься. Червоне м’ясо також буде зараховане до канцерогенів, але клас небезпеки буде нижчий, ніж у обробленого. Червоне м’ясо також містить високу концентрацію жирів. У поєднанні з жирами пігменти, що дають червоне забарвлення, можуть до того ж пошкоджувати слизову кишечника.

     

    м'ясо_канцероген, мясо_канцероген

     

    Денні норми:

    The Daily Mail вказує на можливий перегляд керівних принципів харчування ВООЗ і появу нових маркувань на продуктах харчування. На даний момент офіційні британські інструкції здорового харчування рекомендують їсти червоного м’яса не більше 70 г в день. Оброблене м’ясо їсти взагалі не рекомендується. Розраховано, що зниження вживання м’яса тільки в одній Британії до 20 г в день може запобігти 20 000 смертей на рік.

    Не можливо не відзначити, що велика кількість людей відверто зловживають м’ясною продукцією. Якщо розглянути класичну піраміду харчування, можна побачити, що основний обсяг раціону людини повинен складатися зі злаків, круп, овочів і фруктів, які знаходяться в основі піраміди. М’ясо ж знаходиться на її вершині, і за рекомендованою нормою не повинно досягати навіть 10% добового раціону! Проте, в масах досі дуже широко мусується думка про те, що м’ясо вкрай необхідне організму і без нього прожити неможливо, чим і виправдовується вживання надмірної його кількості.

    nutrition_pyramid, пирамида_питания

    Дослідження:

    Дослідження шкідливості м’яса давно вже не дають спокою тим, кому не байдуже до здоров’я. Особливо на сполох б’ють лікарі-гастроентерологи, проктологи та кардіологи. Ось лише декілька робіт на цю тему:

     

    На завершення

    Зрозуміло, що такі зміни у медичних рекомендаціях по здоровому харчуванню можуть привести до кризи м’ясної промисловості в майбутньому, а офіційне визнання м’яса канцерогеном суттєво вплине на харчову промисловість в цілому. Це все безумовно викличе опір зі сторони промисловців, які очікувано будуть намагатися спростувати ці застереження, що може спровокувати певну “війну” між тими, хто стоїть на захисті здоров’я і тими, хто робить гроші. Але для людей, яким власне життя цінне, питання про м’ясо вже мабуть вирішилось.

    Інші популярні та цікаві статті:


    

    Про нас

    Інтернет-видання зорієнтоване на висвітлення надзвичайних історій з реального життя звичайних людей та братів наших менших.

    Ми працюємо для того, аби додавати вашому життю приємних та світлих емоцій, та надихати вас на добрі вчинки.

    Для розміщення реклами

    Телефони:
    068-105-00-50, 050-100-66-77
    E=mail:
    ua482.news@gmail.com

    Підписатись на розсилку