Види сиру і їх використання в кулінарії
  • banner
  • Види сиру і їх використання в кулінарії

    cheese_1

    М’які сири

    М’які сири виробляються з пастеризованого молока з застосуванням чистих культур бактеріальних заквасок, мікрофлори сирного слизу і цвілі. Характеризуються ніжною консистенцією і специфічним смаком.

    cheese_2

    Розсільні сири

    Характерною ознакою розсільних сирів є їх визрівання в розсолі. Вони повинні залишатися в розсолі з часу виготовлення і аж до безпосереднього їх вживання. cheese_3

    Смак сирів дуже різноманітний. А самі сири – надзвичайно корисний продукт! Сири також якісно відрізняються вмістом білків, молочного жиру, а також мінеральних солей і вітамінів, які набагато краще засвоюються організмом ніж з інших продуктів: під час дозрівання сиру білки частково розщеплюються на більш прості з’єднання – амінокислоти, необхідні для побудови тканин людського організму. На розщеплення їх в організмі людини витрачається менше енергії, ніж на розщеплення білків молока. Тому білки сиру добре засвоюються навіть дітьми та людьми з ослабленим травленням.

    Молочний жир у сирі, як і в молоці, знаходиться головним чином у вигляді дрібних кульок (кілька мікронів у діаметрі), що сприяє також більш швидкому засвоєнню їх організмом. Середній вміст білків в сирах від 18 до 25%, жиру від 19 до 30% і мінеральних солей (не рахуючи кухонної солі) від 1,5 до 3,5%.

    З молока в сир майже повністю переходить вітамін А, приблизно 20% вітамінів В1 і В2 та ін Складові частини сиру засвоюються на 98-99%.

    Сир – висококалорійний продукт, тому з ним потрібно бути обережнішими тим, хто має надлишкову вагу. У залежності від вмісту жиру та білків калорійність його коливається в межах від 2500 до 3900 великих калорій. Найменш калорійні бринза і плавлені сири 40%-ної жирності. Найбільш калорійний (близько 3900 великих калорій) радянський і московський сири 50%-ної жирності. Жир зумовлює не тільки високу калорійність сиру, а й впливає на якість його. Чим більше в сирі жиру, тим він ніжніший і маслянистіший.

    Смачної та здорової Вам їжі!

    За матеріалами racion.net

    Інші популярні та цікаві статті:


    

    Про нас

    Інтернет-видання зорієнтоване на висвітлення надзвичайних історій з реального життя звичайних людей та братів наших менших.

    Ми працюємо для того, аби додавати вашому життю приємних та світлих емоцій, та надихати вас на добрі вчинки.

    Для розміщення реклами

    Телефони:
    068-105-00-50, 050-100-66-77
    E=mail:
    ua482.news@gmail.com

    Підписатись на розсилку